Projekti

Project Featured Image

Bērnu aktīvās atpūtas laukuma izveide fizikas pamatjēdzienu apguvei

Projekta Nr.
20-02-AL06-A019.2201-000001
Iesniedzējs
Saldus novada pašvaldība
Partneri

Druvas vidusskola

Projekta statuss
Īstenots
Kontaktpersona

Projektu vadītāja Lana Radčenko
Tālr.nr.+371 22021242, e-pasts: lana.radcenko@saldus.lv

Mērķi un uzdevumi

Projekta mērķis ir veicināt bērnu aktīvu brīvā laika pavadīšanu un interesi par eksaktajām zinībām. Projekta ietvaros tiek veidots aktīvās atpūtas laukums bērniem, kur būs iespējams ne tikai atpūsties un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, bet, izmantojot uzstādīto aprīkojumu, vienlaikus arī apgūt fizikas pamatjēdzienus, saprast, kā darbojas vienkāršie mehānismi un iemācīties veikt vienkāršus eksperimentus un pētījumus, lai labāk izprastu dažādas fizikas sakarības.

Finansējums

Projekta kopējās izmaksas sastāda 19 989,20 EUR, no kurām attiecināmās izmaksas  t.sk. publiskais finansējums (Eiropas Lauksaimniecības Fonds lauku attīstībai – ELFLA) – 17 990,28 euro un pašvaldības līdzfinansējums – 1 998,92 euro.

Projektu līdzfinansē Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākuma “Atbalsts LEADER vietējai attīstībai” apakšpasākums “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”.

Galvenās aktivitātes

Izveidot un dažādot publiski pieejamo infrastruktūru, kas vērsta uz garīgo un fizisko spēju attīstību,  un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu. Laukums rotaļām paredzēts galvenokārt 3-12 g.v. bērniem, bet vecāko klašu skolēniem būs iespēja mācīties fizikas stundas interesantāk.

Projektā paredzēts:

  1. Izveidot aktīvās atpūtas laukumu ar rotaļu iekārtām Vienības ielā 14, Druvā, Saldus pagastā;
  2. Sadarbībā ar Druvas vidusskolu papildināt uzstādīto aprīkojumu ar izglītojošiem stendiem dažādu fizikas sakarību apgūšanai.
Papildus informācija

Projektu īsteno Saldus novada pašvaldība sadarbībā ar  Druvas vidusskolu.
Projekta īstenošanas laiks: līdz 2020. gada 31. oktobrim.

Atpakaļ

Lūdzu atjauniniet savu pārlūkprogrammu

Jūsu Tīmekļa pārlūks nespēj pilnvērtīgi attēlot šo lapu, jo šī lapa ir būvēta balstoties uz moderniem Tīmekļa standartiem. Lai apskatītu šo lapu, aicinām Jūs izvēlēties kādu no modernajiem Tīmekļa pārlūkiem, kas pieejami zemāk.

Bezmaksas pārlūkprogrammas - visas pārlūkprogrammas nodrošina vienādas pamatfunkcijas un ir viegli lietojamas. Izvēlieties, kuru pārlūkprogrammu vēlaties lejupielādēt: